Cultuurregio Zuidrand

STREEKVERENIGING ZUIDRAND

Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), met de steun van de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid.

De Streekvereniging Zuidrand is erkend als Intergemeentelijke Samenwerking voor Bovenlokale Cultuurwerking.

Samenwerken en verbinden

De Cultuurregio Zuidrand wil de komende jaren een sterke verbindende rol spelen voor de culturele werking in de regio. Zo wil zij niet alleen de culturele spelers dichter bij elkaar brengen, maar ook het aanbod van de gemeenten meer met elkaar afstemmen en acties uitwerken om de cultuurparticipatie te vergroten. 

Een bovenlokaal cultuurplan voor de regio

Daarnaast onderneemt Cultuurregio Zuidrand ook acties op het bovenlokaal niveau. Aan de ene kant bouwt ze verder op de bestaande culturele werking. Zo zet ze bijvoorbeeld de concertreeks Neerdorpen Klassiek verder onder de nieuwe naam Zuidrand Klassiek. Aan de andere kant zal Cultuurregio Zuidrand samen met de gemeenten en culturele partners nieuwe bovenlokale activiteiten uitwerken en inzetten op talentontwikkeling en jongerencultuur. Ook voor deze projecten staan verbinding en samenwerking centraal.

Samen met alle partners en de aangesloten gemeenten geven we op deze manier de komende zes jaar vorm aan de bovenlokale cultuurwerking in onze regio.

Wil je meer informatie over onze werking of heb je een bovenlokaal cultuuridee?

Lees meer over Streekvereniging De Zuidrand.

Contact

Streekvereniging Zuidrand

Naar top