iris

Voor mij vertrekt intuïtief schilderen van het pure plezier van het schilderen, de verwondering om een wit doek te vullen met kleur en betekenis. Het gaat om het jezelf overgeven aan het proces en het resultaat los laten, jezelf en je emoties uitdrukken met verf, het ervaren van de kleuren en hun effect, het gevoel van vrijheid, …
Hoe mooi is het als je jezelf kan toestaan om te spelen, regels te breken, te falen, risico’s te nemen, opnieuw te beginnen, maar ook jezelf te verwonderen, bewonderen, verrassen.

Ik begin pas met schilderen na een meditatie of zelfhypnose waarbij ik contact maak met mijn diepere ik (of ik noem het ook wel mijn hogere zelf, mijn innerlijke creator, …). Doel is om niet vanuit mijn hoofd te schilderen - niet rationeel, maar wel vanuit mijn hart – emotioneel, en vanuit mijn buik – intuïtief.

Toeschouwers vertellen me dat ze rustig worden van mijn schilderijen, er een blij, tevreden gevoel bij krijgen, of een gevoel van geborgenheid. Ik hoor ook dat mijn werken aanzetten tot reflectie, sommige mensen gebruiken ze bvb. als start van hun meditatie. Ieder ziet er zijn eigen verhaal in en kan zijn eigen gevoelens projecteren, afhankelijk van het moment.

Bio: Iris Gommers is ‘inspirational artist’. Zij volgde 3 jaar kunstacademie in Borsbeek en verschillende cursussen vedic art. Al schilderend creëert zij balans tussen het moment, het doek en haar intuïtie om zichzelf telkens weer te verrassen met krachtige, kleurrijke expressies die in al hun gecompliceerde eenvoud tot de verbeelding (blijven) spreken. Behalve schilder is Iris ook hypno-therapeute en coach waarbij ze mensen vooral wil helpen om blokkades op te lossen en patronen te doorbreken om laagje per laagje dichter bij hun kern te komen.

Naar top