Walter Waakt

"Walter Waakt"

Liedjes en verhalen om naar te luisteren, van wakker te liggen en mee te glimlachen...

"Walter Waakt" brengt liedjes in het Nederlands met muziek die tussen folk, pop en jazz zwerft. Wie dat echt wil mag het ook moderne kleinkunst noemen...

Songs over dingen waar zelden over gezongen wordt: cowboys op rust, onoplosbare kruiswoordraadsels en de ontdekkingsreizen van Alexander Von Humboldt...

maar geen paniek, de liefde komt ook aan bod... Nu eens ontroerend, dan weer ironisch en af en toe ook kritisch en scherp, maar altijd met een relativerende

knipoog: een avondje waken met Walter verveelt nooit!

"Walter Waakt" is:

Walter Schrooten: (songs, gitaren, zang)

werkte achter de schermen als songschrijver voor het duo "Mathieu & Guillaume", bekend van het Radio 2 programma "De Weekwatchers"  - laat zich als gitarist inspireren door meesters als Richard Thompson en Tommy Emanuel en als songschrijver alles wat  de wereld te bieden heeft.

Luc Wielockx: (sax, klarinet, whistles, mondharmonica, EWI)

speelde oa met Bart Buls, Guy Swinnen en Johnny Logan - hij luistert zowel naar de jazz van Dexter Gordon als naar de Ierse folk van de Chieftains en maakt er zijn eigen coctail van.

Michel Bazzoni: (percussie en backing vocals)

heeft een verleden bij voormalig Nekka-finalisten Les Offs. Hij zorgt voor de ritmes die lopen met de strakheid van een Zwitsers horloge en backing vocals die klinken als de bijbehorende klok.

Jo van Waterschoot: (contrabas)

speelde ooit bij VTM-Soapband en kent dus zowat elke baslijn uit de muziekgeschiedenis. Hij zorgt met veel flair voor het betere grondwerk.

"Walter Waakt" speelt voor een luisterend publiek, dat kan op een groot podium maar net zo goed in een klein theater of een huiskamer.

Naar top