Karin

Op mijn reizen in Frankrijk raakte ik steeds onder de indruk van de pottenbakkers. Uren kon ik blijven kijken hoe ze uit een homp klei iets fantastisch konden maken. Elke keer opnieuw kreeg ik er kippenvel van. Dit wou ik ook kunnen. Er werd een draaischijf aangekocht en ik ging cursussen volgen. Stilaan kon ik iets opbouwen uit de klei. Steeds opnieuw proberen en alles vergeten wat er rond mij gebeurde. Enkel bezig zijn met klei voor je neus. Echt ZEN worden!

Potjes maken uit klei vond ik fantastisch, maar beelden maken met klei lukte me niet. Op een hobbymarkt in Mechelen maakte ik kennis met textielbeelden. Het creƫren van zo'n beeld vond ik geweldig. Ik kocht een kant- en klaar pakket en probeerde het uit. Het lukte me, maar er lag meer in mijn mars en ik wou zelf beelden ontwerpen. Daarbij gebruikte ik mijn eigen kleuren om ze meer dimensie te geven. Ik was creatief vertrokken en het maakte me ZEN!

Bepaalde kleuren trokken mij sterk aan. Ik volgde enkele workshops creatief bezig zijn met fantasiejuwelen. Dit vond ik grandioos. Opnieuw creatief ontwerpen, kralen kiezen die bij elkaar passen, kleuren combineren. Setjes maken die bestaan uit een ketting, ring en oorbellen. Glasjuwelen maken met de hot-pottechniek, aluminiumjuwelen door te plooien en te combineren met toevoeging van andere gekleurde kralen. Het afgewerkte geheel maakte me zo gelukkig en ik beleefde enkele uren een ZEN-moment.

Naar top