BE DEAR - Sigrid Bedeer

Ik stel me even voor : ik ben Sigrid Moorkens, interieurarchitect, traveller, cat lover, trotse mama van een tienerzoon en abstract schilder onder de naam Sigrid Bedeer.

Na mijn studies interieurarchitectuur aan het Henry van de Velde-instituut, ben ik in 1993 gestart op een architectenbureau in Antwerpen. In 2018 had ik nood aan een nieuwe uitdaging en besloot een andere weg in te slaan, volgde een aantal cursussen, workshops en maakte enkele mooie inspirerende reizen.

In mijn zoektocht volgde ik naast de cursussen over persoonlijke ontwikkeling ook een cursus zang, dans, maw alles wat nieuw was en ik nog niet had uitgeprobeerd moest eraan geloven. Via loopbaanbegeleiding, waar we eerst intensief gewerkt hebben aan mijn perfectionisme, ben ik uiteindelijk gestart met schilderen.

Abstract schilderen betekent voor mij je hoofd leegmaken en naar je gevoel gaan. Even weg van de wereld, naar binnen gaan en tijd voor mij alleen. Voelen wat er op dat moment bij je aanwezig is, het resultaat loslaten en met volle overgave je emoties op doek zetten.

De felle en warme kleuren in mijn schilderijen weerspiegelen mijn vurige, soms onrustige en passionele eigenschappen, die lang onderdrukt en niet mochten gezien worden. De lichtere tinten zijn meer een weergave van mijn zachte kracht en sensitiviteit.

Vanwaar nu de naam BE DEAR ? Deze is afgeleid van mijn geboortenaam Bedeer (°1971) en staat voor “wees lief en in de eerste plaats voor jezelf”.

Liefs, Sigrid

Naar top